Završen orijentiring šampionat u Rumuniji

Završen orijentiring šampionat u Rumuniji

U organizaciji Radne grupe Jugoistočne europe za orijentiring IOF (International Orienteering Federation) u vremenskom periodu od 04. do 08. septembra naši takmičari su uzeli učešće na ‘Šampionatu Jugoistočne europe u orijentiring sportu’.

Takmičenje je održano u gradu Ramnicu Valcea, Rumunija, uz učešće više od 600 takmičara iz deset zemalja regije. Bosnu i Hercegovinu je pedstavljalo dvoje naših mladih takmičara, Andrea Sparavalo i Adi Šaljić-članovi PSD PTT ‘Prijatelj prirode’ Sarajevo. Naši takmičari su uzeli učešće u dobnoj skupini M12/W12 i tri natjecateljske kategorije: Sprint, koji je održan u samom centru grada, long distance i middle distance.

U ukupnom poretku Andrea Sparavalo je osvojila 19. mjesto, a Adi Šaljić 31. mjesto. Čestitamo našim mladim orijentircima na ostvarenom rezultatu u zaista jakoj takmičarskoj konkurenciji i zalaganju da ostvare što bolji rezultat.

Naši takmičari nastavljaju sa natjecanjima koji se održavaju u regiji. Naime, reprezentacija Bosne i Hercegovine u planinarskoj orijentaciji i orijentiringu će u vremenskom periodu od 27.-29. septembra uzeti učešće na ‘Balkanskom prvenstvu u planinarskoj orijentaciji i orijentiringu’ na Rajcu, Republika Srbija.

Tekst i foto: Tarik Grabus

[ngg_images gallery_ids=”1″ exclusions=”4,6″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_slideshow” gallery_width=”630″ gallery_height=”430″]