Poziv za prijavu za polaganje ispita za vodiče B kategorije PS FBiH

Poziv za prijavu za polaganje ispita za vodiče B kategorije PS FBiH

Komisija za planinarske vodiče PS FBiH u dane 07. i 08.03.2020.godine organizuje polaganje ispita za vodiče „B“ kategorije – Zimske (snježne) ture na području Vlašića. Okupljanje u subotu 07.03.2020.godine u 11.00 h u planinarskom domu „Jusuf Pečenković“ na Devečanima.

Svi planinarski vodiči pripravnici „A“ kategorije nakon završenog osposobljavanja putem Tečaja za vodiče B kategorije – Zimske (snježne) ture, morali  su odstažirati ili biti pripravnik minimalno 6 (šest) mjeseci, a maksimalno 2 (dvije) godine.

Pored uplate potrebno je da dostave Prijavu i Izvještaj o izvršenim aktivnostima vodiča za period pripravništva u kojem mora biti evidentirano moraju posjedovati važeću kategorija ,,A”, te u zadnje 3 (tri) godine učestvovanje u:
•  – 10 (deset) različitih tura po lakim označenim i neoznačenim stazama po snijegu,
•  – 5 (pet) različitih tura po zahtjevnim označenim stazama po snijegu

Obrazac prijave možete preuzeti ovdje: Prijava kandidata za polaganje ispita za vodiča B kategorije
Obrazac izvještaja možete preuzeti ovdje: Izvještaj vodiča

Skeniranu i ovjerenu Prijavu i Izvještaj o aktivnostima vodiča ovjeren od strane matičnog planinarskog društva kao i važeću planinarsku iskaznicu poslati na E-mail: psfbih1@gmail.com

Svi pripravnici koji žele pristupiti ispitu dužni su uplatiti 50,00 KM na račun Planinarskog saveza FBiH broj: 1401021130005461 sa naznakom za polaganje ispita za vodiča „B“ kategorije – Zimske (snježne) ture.
U cijenu polaganja uračunat ispit i izrada vodičke iskaznice/licence, a uplata se može izvrišiti samo putem računa.

Rok za prijavu polaganja je: 06. februar 2020.godine.
Ispit se sastoji od tri dijela: pismeno, usmeno i praktično.

Za ispit je poterbno imati odgovarajuću ličnu planinarsku i tehničku opremu od koje posebno naglašavamo: Karta područja, busola, komplet PP, kaciga, pojas, cepin, dereze, prusik, dva karabinera, te vodičko uže (nije obavezno).

Troškove noćenja i ishrane u domu snose kandidati. Noćenje 10,00 KM a hrana i piće po dogovoru.