VEDRO organizuje izlet u park prirode Tajan

VEDRO organizuje izlet u park prirode Tajan

U sklopu svojih aktivnosti za 2016. godinu, Udruženje za razvoj i podršku planinarstva i sportskog turizma VEDRO iz Zenice organizuje jednodnevni izlet u park prirode Tajan, 6. marta 2016. godine.

Jedna od turistički atraktivnih lokacija je Park prirode “Tajan” koji se nalazi između općina Zavidovići, Kakanj i Vareš, na nadmorskoj visini 1297 m. Područje Parka prirode bogato je kanjonima, prirodnim kamenim mostovima sa pećinama, jezerima, speleološkim objektima, endemskim biljkama. VEDRO vas vodi na Izletište Ponijeri i laganom šetnjom planiramo se popeti na 1297 metara da uživamo u predivnom pogledu sa vrha Tajan.

Obavještavamo i sve zainteresovane da mogu sudjelovati u odlasku bez pješačenja, ostati na Ponijerima tokom dana dok se VEDRAŠI ne vrate sa svog plainarskog pohoda.

Cijena participacije za članove Udruženja iznosi 7 KM po osobi, odnosno 10 KM za nečlanove. Prijave i uplate se mogu izvršiti do subote, 5. marta do 18 sati. Broj mjesta je ograničen, rezervacije se neće vršiti.

NAPOMENA: Odazivom na izlet, svaki učesnik potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno učestvovanje na istom, da prihvata ovaj program, da izletu pristupa na ličnu i materijalnu odgovornost, te da će se, u skladu s planinarskom etikom, pridržavati plana izleta, odluka i uputa Organizatora i Vodiča. Organizator zadržava pravo izmjene programa izleta u slučaju nepredviđenih okolnosti na terenu (loši vremenskih uslova, neprohodnost puteva i sl.). Organizator zadržava pravo otkazivanja izleta u slučaju nepovoljnih vremenskih uslova.