POZIV NA SUSRET PLANINARSKIH PTT DRUŠTAVA I KLUBOVA BALKANA

POZIV NA SUSRET PLANINARSKIH PTT DRUŠTAVA I KLUBOVA BALKANA

PSD “POŠTAR” TUZLA ORGANIZUJE SUSRET PLANINARSKIH PTT DRUŠTAVA I KLUBOVA BALKANA i redovni godišnji skup planinara Zeleni Kamen Obodnica Gornja Grad Tuzla

PROGRAM ORGANIZACIJE

30.06.2018.
Dolazak gostiju 9,0 – 10,0.
Staza laka, nezahtjevna, duga 4 sata hoda.
Tog dana bit će organizovan prigodan topli obrok i napitak.
Svaki učesnik i gost dužni su uplatiti ekološku taksu u vrijednosti od 1,5 KM.
Spavanje za svakog ko želi provesti noć na Majevici, je u sopstvenom šatoru .
Spavanje onih koji ne mogu prenoćiti u šatoru (zdravstveni i drugi razlozi), bit će obezbijeđeno spavanje u privatnom pansionu udaljenom 2,5 km od Zelenog Kamena ili u privatnom smještaju u selu Obodnica Gornja – Lameši.

Molimo da svi oni koji ne poznaju put do parcele zeleni Kamen, jave se domaćinima radi dogovora. Polazi se od Brčanske Malte u Tuzli, preko Soline, u Doknju se skrene lijevo za Breške, a nedaleko od centa ovog živopisnog sela, skreće se desno prema Gornjoj Obodnici/Lameši. Dalje će vas voditi informacione table i planinarska markacija. Udaljenost od Brčanske Malte u Tuzli do Zelenog Kamena je 15 km. Autobus saobraća svakodnevno, a od zadnje autobuske stanice do Zelenog Kamena je 1,5 km. Put je cijelom trasom asfaltiran, osim završnih 1,5 km gdje je urađen prohodan makadamski put. Na samoj parceli izletišta je moguć parking automobila i većih putničkih vozila.

Mole se svi koji žele i mogu doći na zakazano druženje, da svoj dolazak najave najdalje do 15.06.2018.godine, a radi obezbjeđenja potrebne organizacije, koju je domaćin dužan izvršiti.

Za sve dodatne informacije, molimo da kontaktirate osobe zadužene za cjelokupnu organizaciju i to:
Džemo Memić: 061-289-030, Refika Hodžića na telefon/viber +387-61-104-151 ili refik_hodzic@hotmail.com.

Ili na E-mail društava: pdpostar@hotmail.com,  pdpostar@hotmail.com

Detaljan plan možete preuzeti ovdje: PLAN SUSRETA PTT DRUŠTAVA 2018