Poziv: Tradicionalni uspon na Zelenu Glavu 2016.

Poziv: Tradicionalni uspon na Zelenu Glavu 2016.

Čast nam je i zadovoljstvom pozvati Vas da uzmete učešće na  Tradicionalnom usponu na Zelenu Glavu 2016. u organizaciji Planinarsko-smučarskog društva “Prenj” Mostar koji će se održati 03. i 04.09.2015.godine.
PSD Prenj je osnovan 1950. godine i obiljezava 66 godina postojanja i aktivnog rada.
Osnovna djelatnost Društva tokom svih ovih godina jeste razvijanje ljubavi prema planini i prirodi uopće, što u današnje vrijeme ima poseban značaj za sve naraštaje. Naša filozofija jeste što više ljudi obrazovati i pokazati čari prirode. Raspolažemo sa dva planinarska doma na Prenju (Rujište 1050m n/v i Bijele Vode 1450m n/v) čije kapacitete ćemo koristiti u ovom usponu.
Vrh Zelena glava najviši je vrh na Prenju i nalazi se na 2155m n/v u njegovom centralnom dijelu, što omogućava predivan pogled na cjelokupni plato planine (od Konjica do Rujišta i od Jablanice do Bjelašnice…). Uspon na sami vrh Zelena glava je srednje težak (ocjena 6-7 u uslovima ljeto-jesen). Planirano vrijeme uspona iznosi oko 4-5 sati u zavisnosti od veličine grupe i spremnosti planinara. Više detalja o planu uspona možete pronaći u prilogu ove Pozivnice.


Kotizacija za učešće iznosi 5 KM, čime pokrivamo troškove večere 03.09.2015. godine i prevoza šatora za učesnike uspona. Obezbijeđen je prevoz šatora od doma Rujište do zadnjeg dola u blizini doma na Bijelim Vodama (na oko 10-15 minuta hoda od objekta).
Učesnici do 15 godina starosti oslobođeni su kotizacije.


Određenom broju djece i žena, učesnicima uspona, možemo ponuditi smještaj u planinarskom domu na Bijelim Vodama. Za sve ostale učesnike uredili smo logorište za postavljanje šatora i paljenje logorske vatre u neposrednoj blizini doma. Svi učesnici uspona potrebno je da ponesu šatore i opremu za spavanje.
Molimo Vas da nas na vrijeme obavijestite o Vašem dolasku i broju učesnika, najkasnije do 01.09.2015. godine, kao i o učesnicima koji bi eventualno boravili u domu. Sve detljne informacije možete dobiti na kontakt telefon: 061 528 562 (gdin. Sead Divanović, predsjednik) ili na mail psdprenjmostar@yahoo.com
Nadamo se da ćete se odazvati našem pozivu.


VEDRO!

Pozivnicu možete preuzeti ovdje: Pozivnica