PROLJETNA PLANINARSKA ŠETNJA KRUŠNICA-ŠUJNOVAC 2019.

PROLJETNA PLANINARSKA ŠETNJA KRUŠNICA-ŠUJNOVAC 2019.

PD „Grmeč“ Bosanska Krupa 20.aprila 2019. godine (subota) povodom Dana planete Zemlje organizuje tradicionalnu Proljetnu šetnju KRUŠNICA-ŠUJNOVAC 2019.

Okupljanje planinara je u 9:00 sati ispred hotela „Stari grad“ odakle se dolinom Krušnice kreće prema vrelu ove zelene ljepotice. Nakon posjete vrelu i predaha kreće se na nešto zahtjevniji dio šetnje od vrela Krušnice preko Vranjske i Lipika do izletišta Šujnovac. Staza spada u lakše i duga je oko 15 km (cc 4h pješačenja kroz zaista lijepe krajolike). U Šujnovcu je obezbijeđen ručak za sve učesnike šetnje koji su u obavezi da ponesu vlastiti pribor za jelo. Nakon ručka i druženja planinara uređenom šumskom stazom (2 km) učesnici će se zajedno u planinarskoj koloni uputiti prema Bosanskoj Krupi, gdje će (po želji učesnika) biti upriličena posjeta Starom gradu u Bosanskoj Krupi i Zelenim otocima.

Mole se sva planinarska društva koja planiraju uzeti učešće u ovom događaju, da najkasnije do 17. aprila 2019. godine (srijeda) na broj telefona 061/784-929 (Kenan Saračević) ili u INBOX (Kenan Saračević) potvrde svoj dolazak i jave broj učesnika iz svoga društva koji nam je potreban radi organizacije. Ovaj poziv je upućen i svim zainteresiranim građanima koji nisu planinari, ali vole uživati u blagodatima prirode.

DOBRO DOŠLI U BOSANSKU KRUPU, BISER UNSKE KRAJINE.

NAPOMENA: Odazivom na izlete, svaki učesnik potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno učestvovanje na istim, da prihvata program, da izletima pristupa na ličnu i materijalnu odgovornost, te da će se, u skladu s planinarskom etikom, pridržavati plana izleta, odluka i uputa organizatora i vodiča. U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika organizator zadržava pravo odgode događaja.