Poziv za prijavu za polaganje ispita za vodiče „B“ kategorije – zimske ture

Poziv za prijavu za polaganje ispita za vodiče „B“ kategorije – zimske ture

Komisija za planinarske vodiče 23. i 24. februara 2019. godine organizuje polaganje ispita za vodiče „B“ kategorije – zimske ture na području Bjelašnice. Okupljanje u subotu 23. 2. 2019. godine u planinarskom domu „Bijele vode“ na Bjelašnici u periodu od 07.30-08.00 sati.

Svi vodiči pripravnici „B“ kategorije po uspješno završenom osposobljavanju ili obuci, morali su odstažirati ili biti pripravnik minimalno 6 (šest) mjeseci, a maksimalno 2 (dvije) godine. Pored uplate potrebno je da dostave Prijavu i Izvještaj o izvršenim aktivnostima vodiča za period pripravništva u kojem mora biti evidentirano moraju posjedovati važeću kategorija ,,A”, te u zadnje 3 (tri) godine učestvovanje u:
• 10 (deset) različitih tura po lakim označenim i neoznačenim stazama po snijegu,
• 5 (pet) različitih tura po zahtjevnim označenim stazama po snijegu

Prijavu možete preuzeti ovdje: Prijava za kandidata za polaganje ispita za vodiča B-kategorije
Skeniranu i ovjerenu Prijavu i Izvještaj o aktivnostima vodiča ovjeren od strane matičnog planinarskog društva i jednu fotografiju poslati na E-mail komisije: komisija.za.vodice.psbih@gmail.com

Svi pripravnici koji žele pristupiti ispitu dužni su uplatiti 50,00 KM na račun Planinarskog saveza FBiH broj: 1401021130005461 sa naznakom za polaganje ispita za vodiča „B“ kategorije.
U cijenu polaganja uračuna ispit i izrada vodičke iskaznice/licence, a uplata se može izvrišiti samo putem računa.

Rok za prijavu polaganja je: 21. februar 2019.godine.
Ispit se sastoji od tri dijela: pismeno, usmeno i praktično.

Za ispit je poterbno odgovarajuću ličnu planinarsku i tehničku opremu od koje posebno naglašavamo: Karta područja, busola, komplet PP, kaciga, pojas, cepin, dereze, prusik, dva karabinera, te vodičko uže (nije obavezno).

Troškove noćenja i ishrane u domu snose kandidati.

Predsjednik Komisije za vodiče Husein Šabić