Izvještaj: XX osmomartovski susreti planinara na Fruškoj Gori

Izvještaj: XX osmomartovski susreti planinara na Fruškoj Gori

UG PD “ŽELJEZARA”  ZENICA

 

            I Z V J E Š T A J

 XX osmomartovski susreti planinara na Fruškoj Gori

Proteklog vikenda ,tj.  07.03. 2015. g . održani su Jubilarni XX osmomartovski susreti planinara na Fruškoj Gori . Učešće je uzelo preko 38 planinarskih društava iz BiH ,Hrvatske , Slovenije  i  Srbije , sa preko 520 učesnika . Domaćin je bio PD ” ZMAJEVAC ” Iz Vrdnika . Na ovoj  planinarskoj  manifestaciji članovi PD  ” ŽELJEZARA ” Zenica učestvuju već desetu godinu za redom . Pored članiva PD ” ŽELJEZARA ” učešće su uzeli i pretsatavnici planinarskih društava : ” TAJAN – LISAC ” ” MLADOST ” , ” TVRTKOVAC ” , ” SEKCIJA 4.JULI ” , ” GSS ZENICA ” Te  PD ” SMAJLOVAC ” iz Maglaja sa 41 učesnikom .

Ovom prilikom domaćin je organizovao dvije planinarske ture ( 10 i 20 km ) gdje su svi planinari uzeli učešća , a u toku dvodnevnog druženja upoznali su nas i sa kulturno – historiskim znamenitostima ovog kraja . Takođe su priredili i planinarsku veče u hotelu Termal a  u povodu 8 Marta dana žena .

Ovi susreti mnogima če ostati u dubokom sječanju ,a naročito našem najmlađem članu Ekinović Amaru ( 5.5 godina ) koji je proglašen ” JUNAKOM ” susreta koji je bio najmlađi učesnik I koji je prepješačio stazu od 10 km .Isti je nagrađen  sa pismenim priznanjem I medaljom za najmlađeg učesnika .Ukupno nas je bilo 41 član . Druženje ,boravak , kao I povratak protekli su bez ikakvih incidenata I problema .

Sva planinarska društva i svi učesnici su dobili pismena priznanja od domaćina .

 

                                                                                          PREDSJEDNIK:

                                                                                               Ramo Šeper

DSCI1073 DSCI1125

DSCI1145 DSCI1057