ŠKOLA ALPINIZMA – 1. VIKEND

ŠKOLA ALPINIZMA – 1. VIKEND

Prvi vikend škole alpinizma PS FBiH održan je u centru SCORPIO na Smetovima i penjalištu Kamenolom kod Zenice. Bila je ovo prilika da se, pored izuzetno bogatog programa škole, upriliče i dodatni, radno-svečani sadržaji. Predsjednik Planinarskog saveza Ermin Lipović uručio je diplome registrovanih alpinista Irijanu Durmi i Edinu Drini, koji su položili za ovo zvanje na zadnjoj zimskoj školi. Ujedno je ovo bio početak i njihovog trogodišnjeg stažiranja za zvanje instruktor alpinizma.

U večernjem programu, osim planiranih redovnih predavanja, održana je zanimljiva i kvalitetna prezentacija naše najuspješnije alpinistice Aide Starčević iz Bugojna. Bilo je ovo zaokruženje njene procedure polaganja za registrovanog alpinistu, koju je započela prije nekoliko godina.

Tarik Rustempašić je obavio završno praktično polaganje za zvanje registrovani alpinista, što je bila dodatna prezentacija za polaznike škole.

Školu je vodio instruktorski trojac Edin Durmo, Željko Knez i Miralem Husanović Muri, a asistenti su bili navedeni alpinisti i stažisti. Škola je okupila učesnike iz Tuzle, Bihaća, Bosanske Krupe, Sarajeva, Bugojna, Cazina, Kalesije, Mostara i Zenice. Naredni vikend planiran je u Drežnici.