Saradnja stanica planinarskih vodiča Sarajeva i Splita

Saradnja stanica planinarskih vodiča Sarajeva i Splita

Predstavnici stanice planinarskih vodiča (SPV) Splita i Sarajeva potpisali su sporazum o saradnji koji predviđa unapređenje vodičke djelatnosti i razvoj volonterstva u planinarstvu, saradnju u osposobljavanju kadrova prema međunarodnim standardima te provođenje projekata od obostranog interesa.

Sporazum podrazumijeva i saradnju kroz zajedničke nastupe, razmjenu iskustava, praksi i usklađivanje vodičkih standarda, kao i saradnju pri iniciranju, kandidiranju i provođenju aktivnosti podržanih od EU fondova.

Predviđeni su i zajednički interesi i saradnja na projektu “Via Dinarica” te zajednički nastup i koordinacija djelovanja prema ostalim faktorima vezanim za vodičku djelatnost u planinarstvu BiH i Hrvatske kao i ostalim državama.

“Spremni smo staviti na raspolaganje sve naše resurse i dugogodišnja iskustva naših planinarskih vodiča”, kazao je Vranješ.

saradnja-vodica-1

Načelnik Stanice planinarskih vodiča Sarajevo Davor Ciganković naglasio je, prilikom potpisivanja Sporazuma, da je “Stanica planinarskih vodiča Sarajevo mlada stanica s vrlo bogatim iskustvima naših vodiča“.

“Ovim sporazumom želimo doprinijeti vodičkoj djelatnosti u BiH te pojačati prekograničnu saradnju u planinarstvu uopće”, kazao je Ciganković.

Izvor: klix.ba