Poziv na proslavu Vučkovog rođendana

Poziv na proslavu Vučkovog rođendana

Obavještavamo vas da će program proslave Vučkovog rođendana u okviru projekta obilježavanja tridesete godišnjice Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu 1984. godine biti održan

U PETAK, 14. 02. 2014. GODINE U 11:00

Podsjećamo da Manifestacija predstavlja završni dio projekta „Od Kulina bana do današnjih dana..“ Vijeća učenika Gimnazije Obala, Sarajevo, u koji su se, osim Gimnazije Obala, uključili i učenici drugih sarajevskih srednjih škola. Cilj ovog učeničkog projekta je i da se, osim obilježavanja ovog važnog događaja u historiji Sarajeva, skrene pažnja na važnost kulturnih institucija i njihove uloge u promociji kulturno-historijskog naslijeđa Bosne i Hercegovine. Stoga će sav prikupljeni novac sa manifestacije biti doniran Historijskom muzeju BIH, a cijena pojedinačne ulaznice iznosi 1,00 KM.

Izložba eksponata sa ZOI Sarajevo ’84, koje su ustupili građani Sarajeva, a koje su prikupili učenici Gimnazije Obala Sarajevo, će biti dostupna javnosti u periodu od 14. 02. – 25. 02. 2014. godine u umjetničkoj galeriji Boris Smoje, Radićeva 11.

Izložba je dopunjena i olimpijskim plakatima iz kolekcije Historijskog muzeja BiH.

Pozivamo vas da i vi svojim prisustvom uveličate ovaj događaj!