Posjeta delegacije Planinarskog saveza Bosne i Hercegovine ambasadoru Republike Grčke

Posjeta delegacije Planinarskog saveza Bosne i Hercegovine ambasadoru Republike Grčke

Ambasador Republike Grčke u Bosni i Hercegovini, NJ. E. Karolos Gadis, i zamjenik šefa misije, g-din Sotirios Demestichas, su dana 22. 08. 2013. godine u kabinetu NJ. E. upriličili posjetu predsjedniku Planinarskog saveza Bosne i Hercegovine, Zijadu Delji i generalnom sekretaru Tariku Grabusu povodom uspona 150 bh. planinara na najviši vrh Grčke, Mitikas, planina Olimp.

Predsjednik Planinarskog saveza Bosne i Hercegovine, upoznao je NJ.E. ambasadora Gadis-a i g.-dina Demestichas-a o samom usponu koji će se održati u periodu od 10. do 15. septembra tekuće godine.

Planinarski savez Bosne i Hercegovine, organizator najmasovnijeg uspona bh. planinara na planinu Olimp, provodi navedenu aktivnost u duhu proslave 100. obljetnice od prvog uspona na planinu Olimp-što je bila i glavna tema samog sastanka.

Za uspon se prijavilo 150 učesnika/planinara iz cijele Bosne i Hercegovine, koji će sa tri autobusa dana 10. 09. u 18 časova krenuti put Grčke na dvodnevni uspon.

U nastavku razgovora predsjednik Deljo je uvaženog ambasadora upoznao i o ostalim aktivnostima Saveza u narednom periodu.

NJ. E. ambasador Gadis je bh. planinarima poželio uspješan uspon na Mitikas te pozvao delegaciju Saveza u protokolarnu posjetu po povratku u Bosnu i Hercegovinu.

Tekst: Tarik Grabus
Foto: Google