Planinarski savez dobio instruktora alpinizma

Planinarski savez dobio instruktora alpinizma

Redžep GrabusPo Odluci sa posljednje Sjednice Upravnog odbora održane dana 17. 08. 2013. godine, Planinarski savez Bosne i Hercegovine je i zvanično u obitelj instruktora PS BiH primio još jednog instruktora specijalnosti-instruktora alpinizma. Riječ je o Redžepu Grabusu, dugogodišnjem članu PD ”Bjelašnica” iz Sarajeva.

Ispit za stručno zvanje u planinarstvu-Instruktor alpinizma-trajao je u kontinuitetu tokom 2012. i 2013. godine, a sprovodio se u sklopu programa Sarajevske škole alpinizma – ljetni početni i napredni tečaj 2012. i zimski početni i napredni tečaj 2013. godine, sa težištem na izradi svih vrsta ankera – tehnike u ljetnim i zimskim uslovima – što je ujedno bila i njegova tema seminarskog rada.

U kontinuiranom procesu polaganja i demonstriranja, između ostalog, bio je nosilac dvije kompleksne i vrlo odgovorne aktivnosti tokom realizacije programa – organizaciono i tehničko vodstvo i osiguranje uspona na planinu Maglić kroz alpinističku smjer ”JZ jaruga”, i uspon kroz Kotlove na planini Bjelašnici – ”Zijin smjer”.

Diplomu Instruktora, Redžep Grabus će dobiti na svečanosti u sklopu održavanja Skupštine Planinarskog saveza Bosne i Hercegovine početkom naredne godine.