PD Koprivnica Bugojno – izvještaj za juni 2019.

PD Koprivnica Bugojno – izvještaj za juni 2019.

09.06. Jedan član PD Koprivnice učestvuje na pohodu povodom 6.rođendana PD Adrenalin Teslić.

12.-15.06. Dva člana društva borave u Paklenici i penju nekoliko smjerova, a jedan od značajnijih  i legendarni smjer u Anića kuku, Mosoraški.

15./16.06. Izlet na Bjelašnicu i Visočicu sa prijateljima iz Sinja. Prvi dan Umoljani –Lukomir 1500m n/v, a drugi dan proveden na Visočici, Tušila –Vito 1906m n/v, povratak grebenom prema Drstavi, a planirani uspon na Drstavu odgođen zbog lošeg vremena i povratak nazad na Tušila. Dva člana društva.

22.06. Organizacija porodice šehida i poginulih boraca općine Bugojno organizovala POHOD NA DOBRANJSKO BRDO, Visoko,a kao i svake godine pohodu se odazvalo i naše društvo.

23.06. Dva člana PD Koprivnice sa različitih strana pohode Vranicu- Nadkrstac, Krstac. Jedna ekipa iz Fojnice a druga sa planinarskom doma Rosinj.

21.-23.0. 22 BALKANSKI SUSRETI PLANINARA, Etropole –Bugarska. Četiri člana PD Koprivnice učestvuju na susretima planinara. Dobra organizacija, druženje te kružna tura hodanja na kojoj su učestvovali i naši članovi. Hotel everest 500m n/v-Sveti Anastasije- Stara planina 1050m n/v-Etropolski vodopad gdje je upriličen ručak i druženje  i povratak u hotel. Na sastanku predstavnika odlučen je i domaćin sljedećih susreta, NOVO MESTO.

UO  P.D.“Koprivnica“Bugojno
Predsjednik Besim Muminović