Održan prvi Olympic Sarajevo Orienteering Cup – OSOC 2013

Održan prvi Olympic Sarajevo Orienteering Cup – OSOC 2013

U organizaciji Planinarskog saveza Bosne i Hercegovine i Radne grupe Jugoistočne europe za orijentriring IOF u subotu i nedjelju održan je prvi po redu Olympic Sarajevo Orienteering Cup – OSOC 2013. Ovo je prvo takmičenje u orijentiring sportu ovakve vrste održano u Sarajevu, a jedno od prvih u našoj zemlji uopće.

Takmičenje je poprimilo i regionalni karakter, jer su pored takmičara iz Bosne i Hercegovine učešće uzeli i takmičari iz Crne Gore i Srbije, njih ukupno četrdeset.

Prvi dan takmičenja održan je na planini Igman, Veliko polje, u četiri kategorije, i to: seniori, juniori, pioniri i open kategorija. Dragi dan takmičenje je održano u  Velikom parku u Sarajevu (preko puta BBI centra) u istim kategorijama.

Organizatori su pobjednicima uručili prigodne diplome i nagrade.

Orijentiring kup svojim prisustvom, pored čelnika Saveza, uvečali su i pomoćnik ministrice Federalnog ministarstva kulture i sporta za okolišne dozvole g.-din Mladen Rudež, pomoćnik načelnika Općine Centar Sarajevo g.-din Adil Katica, izvršni direktor ZOI ’84 g.-din Džemal Bisić i predsjednik Orijentiring federacije Crne Gore g.-din Drago Vujović.

PLASMANE po kategorijama možete pogledati ovdje.
Tekst i foto: Tarik Grabus

OSOC 1

OSOC 4

OSOC 3

OSOC 2