IZVJEŠTAJ o održanom I (prvom) takmičarskom kolu takmičenja u planinarskoj orijentaciji

IZVJEŠTAJ o održanom I (prvom) takmičarskom kolu takmičenja u planinarskoj orijentaciji

U nedjelju 21.05.2023. godine održano je I (prvo) kolo takmičenja u planinarskoj orijentaciji u organizaciji Komisije za orijentaciju Planinarskog saveza FBiH. Takmičenje je održano u blizini planinarske kuće “Djed Stjepan – Vršani” lokalitet Vršani, grad Tuzla, a domaćin je bio planinarsko društvo “Konjuh” Tuzla koje je obezbijedilo smještaj i hranu za takmičare.

U takmičenju su učestvovale 3 ekipe i sve su bile u kategoriji seniora. Takmičarske ekipe su bile iz 2 planinarska društva/kluba i to: PK “Maglić Goražde” Goražde i PD “Konjuh” Tuzla.

Takmičari iz PEED “PSET” Bosanska Krupa nisu bili iz opravdanih razloga, tačnije zbog situacije sa poplavama na USK, roditelji su iskazali zabrinutost i nisu dozvolili djeci da putuju zbog bojazni od nezgoda koje bi mogle nastati u putu pri odlasku I povratku na/sa takmičenja.

Ostvareni rezultati i plasman ekipa su prikazani u tabelama koje su sastavni dio ovog izvještaja.

Plasman ekipa
Tabela s rezultatima

Zahvaljujemo se domaćinama na gostoprimstvu i doprinosu da ovo takmičenje uspješno realizujemo.

Napominjemo da će se, prema planu i programu, II (drugo) kolo takmičenja održati na području Goražda na dan 10.06.2023. godine, a domaćin će biti PK “Maglić Goražde” iz Goražda.

Predsjednik komisije za orijentaciju
Ekrem Bužimkić