Rezultati javnog poziva za odabir projekata za dodjelu sredstava Planinarskog saveza Federacije Bosne i Hercegovine

Rezultati javnog poziva za odabir projekata za dodjelu sredstava Planinarskog saveza Federacije Bosne i Hercegovine

Javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu sredstava Planinarskog saveza FBiH za sufinansiranje gradnje, adaptacije, održavanja i hitnog nužnog saniranja planinarskih objekata (skloništa, kuća i domova) u Federaciji Bosne i Hercegovine koji se nalaze u sistemu Planinarskog saveza Federacije Bosne i Hercegovine objavljen je 10.05.2017. godine, a rok za dostavljanje prijava je bio 01.06.2017. godine. Na poziv se prijavilo 21 planinarsko društvo. Upravni odbor PS FBiH, a na osnovu izvještaja Komisije za eveluaciju, donio je odluku o dodjeli jednokratne nepovratne namjenske finansijske podrške za 2017. godinu sljedećim planinarskim društvima za projekte:

  • 1. Planinarskom društvu „Bjelašnica“ Sarajevo, Planinarski dom „Stanari“ za projekat „Zamjena dotrajale unutrašnje stolarije“
  • 2. Planinarskom društvu „Vranica“ Fojnica, Planinarski dom „Prokoško jezero“ za projekat „Voda za piće“
  • 3. Planinarskom društvo „Prenj“ Mostar, Planinarski dom „Bijele vode“ za projekat „Voda za piće“
  • 4. Planinarskom društvu „Vlašić“ Travnik, Planinarski dom „Jusuf Pečenjković za projekat „Krov“
  • 5. Planinarskom društvu „Energoinvest“ Sarajevo, Planinarski dom „Ilovice“ za projekat „Krov“

 

Vrijednost fonda

Realizacija odabranih projekata će biti implementirana od strane Planinarskog saveza FBiH koji se finansira isključivo iz fonda za finansiranje planinarskih objekata u toku jedne kalendarske godine. Ukupno raspoloživa finansijska sredstva iznose 5.000 KM, pri čemu će se sredstva za realizaciju dodijeliti 5 planinarskim društvima u iznosu od 1.000 KM.

Potpisivanje ugovora

Potpisivanje ugovora o implementaciji odobrenih sredstava održat će se u subotu, 05. 08. 2017. godine, na Danima planinara Planinarskog saveza Federacije Bosne i Hercegovine s početkom u 10:15 sati (nakon svečanog otvaranja manifestacije).

Ugovore će potpisati predsjednik Planinarskog saveza FBiH i predsjednici planinarskih društava kojima su odobrena ova poticajna sredstva.