Svečano otvaranje renoviranog planinarskog doma PD ˝Budoželj˝ Breza

Svečano otvaranje renoviranog planinarskog doma PD ˝Budoželj˝ Breza

Protekli vikend u prisustvu planinara, naših dragih prijatelja i donatora upriličeno je svečano otvaranja renoviranog planinarskog doma u naselju Budoželje u okolini Vareša, kojim gazduje Planinarsko društvo ˝Budoželj˝ Breza. Na ovaj način okončane su ovogodišnje aktivnosti na vraćanju starog sjaja ovom planinarskom objektu, a sve u cilju omasovljenja planinarskog pokreta te privlačenju i uključivanja mlađih naraštaja u ovaj nadasve zdrav i koristan hobi, ali i svojevrsni način života.

Radovi na obnovi i renoviranju prostorija planinarskom doma su obuhvatili potpunu rekonstrukciju kupatila, zidova i patosa doma, unutrašnje stolarije doma, nabavku nove kuhinje sa svim neophodnim aparatima i drugim inventarom, nabavku novih madraca i posteljina za spavaone. Takođe, prateći savremene trendove svi posjetioci planinarskog doma će ubuduće moći koristiti WiFi internet te kablovsku tv sa preko 150 kanala.

Jedan od najbitnijih, ako ne i najbitniji segment u realizaciji ovog projekta je bio svakako i rješavanje pitanja vodosnabdijavenja doma, odnosno priključenje na vodovodnu mrežu naselja Budoželje. Svoju podršu i velikodušnu novčanu donaciju u rješavanju projekta vodosnabdijevanja dao je naš član Zijah Kurtović, strastveni planinar i alpinista sa adresom u SAD, kojem je ovom prilikom u znak poštovanja i trajanog sjećanja postavljena i ploča sa posvetom i zahvalom na ovom plemenitom djelu.

Predsjednik PD ˝Budoželj˝ Breza se ovom prilikom zahvalio na podršci svim planinarima koji su učestvovali u radnim akcijama na obnovi doma, kao i privrednim subjektima koji su dali svoju podršku putem novčanih ili materijalnih donacija, a od kojih je potrebno izdvojiti: Strong d.o.o. Breza, općina Breza, RMU ˝Breza˝ d.o.o. Breza, Pineto d.o.o. Visoko, Kovinoplastika d.o.o. Sarajevo, Breza – dom d.o.o. Sarajevo, Ahmedspahić d.o.o. Breza, Prijatelji iz Ajdovščine, Liščevica promet d.o.o. Ilijaš, Nahonal Gas d.o.o. Breza, Murai Komerc d.o.o. Vogošća, Arhaz d.o.o. Ilijaš kao i mnogim drugim koji su nas pomogli u realizaciji ovog projekta.

Okončanjem ovog projekta planinarski dom na Budoželju će omogućiti ugodan i nezaboravan boravak svim planinarima, te će biti mjesto druženja i okupljanja planinara, ljubitelja prirode i svih onih koji žele uživati u prelijepom prirodnom ambijentu.

 

Planinarsko društvo ˝Budoželj˝ Breza možete pratiti putem našeg Facebook profila te na web stranici www.pdbudozelj.org

 

Vedro!!!