Novosti

Novosti
DSCF6419

Zimska škola alpinizma 2016.

06 Januar u sekciji alpinizam, Novosti, Poziv, Zimski tečaj  

ZIMSKA ŠKOLA  ALPINIZMA I TURNOG SKIJANJA PS F BIH / BIH  2016.

LEDNIČKI TEČAJ U PODRUČJU MONT BLANC-a

U pripremi je naredna škola zimskog alpinizma i turnog skijanja u organizaciji Komisije za alpinizam PS F BiH / BiH, koja će se održati u periodu od sredine februara do sredine marta 2016. godine. Škola se sprovodi tokom tri vikenda na Visočici, Prenju i Čvrsnici, a pored programa škole, planirani su usponi na najviše vrhove ovih planina, te skijaški spustovi sa istih.

Školu vode instruktori alpinizma i turnog skijanja PS F BiH / BiH, uz asistenciju registrovanih alpiniste i kandidata za registraciju.  Pozivamo sve one koji ispunjavaju uslove za ovo zvanje da se registruju u kancelariji Saveza ili direktno kod Komisije za alpinizam, kako bi bili uvršteni u program asistiranja i polaganja. Ostale tehničke informacije o školi alpinizma i turnog skijanja uslijediće početkom januara 2016.

Komisija za alpinizam priprema lednički tečaj koji će se održati u periodu juli-avgust 2016. na širem ledenjačkom području Šamonija. Tečaj će imati izuzetno bogat program sa težištem na kretanju ledenjacima i spašavanju iz ledenjačkih pukotina, te završnim usponom na sam vrh Mon Blana i to jednim od najzahtjevnijih pravaca, priječenjem preko četiritisućnjaka Mon Modi i Mon Blan di Takil. Uslov za sudjelovanje na ledničkom tečaju je završena početna alpinistička škola i škola zimskog alpinizma. Ostale tehničke informacije uslijediće tokom januara 2016.