Novosti

Novosti

ZBOR ALPINISTA “BOTIN-VELEŽ 2017”

16 Juni u sekciji alpinizam, Novosti, Obavijest, Poziv  

Komisija za alpinizam Planinarskog saveza FBiH u saradnji sa VIP desing-singing rockBiH organizuje Zbor alpinista “Botin-Velež 2017”.

Zbor alpinista “Botin-Velež 2017” će se održati u terminu od 14.7. do 16.7.2017. godine.

Cilj zbora alpinista je penjanje, druženje kao i sticanje iskustva u penjanju alpinističkih smjerova sa alpinistima i instruktorima koji već imaju iskustva u penjanju dugih smjerova. Naveze bi se trebale sastojati od iskusnijih i manje iskusnih alpinista.  Penjači samostalno obezbjeđuju svu potrebnu opremu za penjanje, opremu za bivakiranje i prijevoz. Organizator će obezbjediti opise smjerova za sve učesnike. Pozivamo sve registrovane alpiniste, alpiniste pripravnike, instruktore kao i ostale da se odazvu u navedenom periodu i daju svoj doprinos ponovnom uspostavljanju ove značajne aktivnosti. Okupljanje učesnika u petak 14.7.2017. godine na Rujištu do 16h nakon čega idemo vozilima do lovačke kuće kod jezera, a onda pješke do pod sjevernu stijenu Botin gdje ćemo napraviti kamp. Za subotu 15.6. je planirano slobodno penjanje po vlastitom izboru, a naveče uz vatru historijat alpinističkih uspona u stijeni Botina jednom od naših najznačajnijih i najzahtjevnijih stijena sa nizom vrhunskih alpinističkih smjerova i o alpnističkom vodiču koji je u pripremi. Nedjalja je planirana za slobodno penjanje, a povratak u nedjelju je planiran u poslijepodnevnim satima.

Svaki učesnik je dužan sebi obezbijediti dovoljnu količinu vode za dva dana jer u blizini kampa nema izvora sa pitkom vodom.

Datum održavanja logora se može pomaknuti u slučaju lošeg vremena. Dodatne informacije na mail psbih1@bih.net.ba ili hujdaga@hotmail.com i mobitel +387 61 871 242(Besim).