Novosti

Novosti

POZIV NA ZBOR ALPINISTA “TRESKAVICA – OBLIK 2018”

05 Juni u sekciji alpinizam, Poziv  

Planinarski savez FBiH organizuje Zbor alpinista “Treskavica – Oblik 2018” koji će se održati u terminu 29. 6. – 1. 7. 2018. godine. Pozivamo sve registrovane alpiniste, alpiniste pripravnike, instruktore kao i ostale da se odazvu u navedenom periodu i daju svoj doprinos ponovnom uspostavljanju ove značajne aktivnosti.

Cilj zbora alpinista je penjanje, druženje kao i sticanje iskustva u penjanju alpinističkih smjerova sa alpinistima i instruktorima koji već imaju iskustva u penjanju dugih smjerova. Naveze bi se trebale sastojati od iskusnijih i manje iskusnih alpinista. Penjači samostalno obezbjeđuju svu potrebnu opremu za penjanje, opremu za bivakiranje i prijevoz. Organizator će obezbjediti opise smjerova za sve učesnike.

Okupljanje učesnika je u petak 29. 6. 2018. godine u Sarajevu (Merkator na Dobrinji) do 16 sati nakon čega idemo vozilima do Trnova. Za subotu 30. 6. 2018. godine je planirano slobodno penjanje po vlastitom izboru, a naveče uz vatru historijat alpinističkih uspona u stijeni Oblika jednoj od naših najznačajnijih stijena sa nizom alpinističkih smjerova. Nedjalja je planirana za slobodno penjanje, a povratak u nedjelju je planiran u poslijepodnevnim satima.

Napomena: Organizator zadržava pravo izmjene termina zbora u slučaju lošeg vremena. Učesnici odgovaraju za ličnu opremu za penjanje i penju se na vlastitu odgovornost.

Dodatne informacije na mail: psbih1@bih.net.ba ili grabusredzep@gmail.com

Kontakt telefon: +387 62 670 985 (Redžep Grabus)